Onbreekbare brillen, wereldwijd uniek
International
Taal

Christoph Egger

THE UNBREAKABLE STORY 2004: HET IDEE IS GEBOREN

Christoph Egger zet in deze tijd zijn eerste product in de markt; een beschermhoes voor de mobiele telefoon uit silicone. Het oogletsel van een vriend bij het skiën en de ruzie over het klassieke “zitten op de bril” van een paartje tijdens een trip in Azië, zorgen er 6 maanden later voor dat zich de eerste ideeën vormen in het hoofd van de Zillertaler. Het idee toen: met het reeds bekende materiaal silicone verder te werken, maar de eerste pogingen mislukten volledig.

 

2005: EEN LABORATORIUM WORDT OPGEBOUWD


Gefascineerd door het idee wordt in 2005 het merk en patent van het telefoonhoesje verkocht en wordt de focus gelegd op de ontwikkeling van Gloryfy. In Mayrhofen in Zillertal wordt een cleanroom inclusief laboratorium gebouwd zodat er, onafhankelijk van externe ontwikkelaars, de benodigde tests en experimenten kunnen worden uitgevoerd.

 

2006: TESTEN EN KNUTSELEN

In het laboratorium wordt getest, getest en nog eens getest. Het grootste probleem: het geschikte materiaal en een geschikt productieproces te vinden, die het produceren in grote aantallen mogelijk maakt.

2008: NU NIET OPGEVEN!

Terug in 2008: de motivatie van het team had een dieptepunt bereikt. Christoph Egger wist het al, er moet nu eindelijk een technische doorbraak gemaakt worden. In de ontwikkeling speelt de factor tijd een belangrijke rol. Doel was het om in januari op de toonaangevende optometristen beurs in het Duitstalig gebied, de OPTI, te staan. Maar zelfs na 7 dagen per week en 24 uur per dag onderzoek in het laboratorium  brachten niet de gehoopte doorbraak. Zo kwam het dat bij de OPTI 2008 alleen een concept werd gepresenteerd. Unbreakable weliswaar, maar ook nog steeds een idee. De brillenmonsters, genaamd G1 (G1 staat voor gloryfy één), waren prototypen en er was nog geen denken aan om deze te verkopen. Doordat de interesse in de onbreekbare brillen zo enorm was moest de gloryfy stand zelfs kort gesloten werden. Een markt voor “unbreakables” bestaat er dus toch, echter is men nog zeer ver weg van een functionerende serieproductie. Het zou vanaf toen nog zeker twee jaar duren voordat het gloryfy-team de onbreekbare zonnebril in serie zou kunnen produceren.

4 oktober 2008

De eerste brillen worden aan de Opticiens in Tirol geleverd.
Onder avontuurlijke omstandigheden wordt de belofte om de eerste gloryfy onbreekbare zonnebril in Oostenrijk begin oktober 2008 te leveren, nagekomen. De geleverde producten zijn “echte” unicaten! Overigens werd de gloryfy G1 nooit in serie geproduceerd uit respect voor de gemaakte fouten, het eerste product dat klaar was voor productie was de G2.

2010: DOORBRAAK IN DE PRODUCTIE

Eindelijk is het dan zover, gloryfy unbreakable brillen konden nu vanaf midden 2010 in serie geproduceerd worden. De samenwerking met artiesten en atleten, de zogeheten “gloryfy heroes”, was altijd al een essentieel onderdeel van de gloryfy wereld. Zo ontstonden reeds in 2010 zonnebrilmodellen in samenwerking met Rich:Art, Dust en Lilo Krebernik of skibrillendesigns met snowboardlegende Michi Albin.

2011: DE VRAAG KAN STAP VOOR STAP WORDEN BEHANDELD

De serieproductie loopt en gloryfy kan de vraag aan, nu kan stap voor stap de collectie uitgebreid worden.

2014: INTRODUCTIE VAN DE LIFESTYLE COLLECTIE EN INTERNATIONALISERING

Stilistische, delicate monturen die ook nog unbreakable zijn en dezelfde technische features hebben als de modellen van de SPORT-collectie, deze ontwikkeling was een echte mijlpaal voor ons. Naast de productontwikkeling werkten wij, met onze internationalen distributiepartners in Italië, Zwitserland, Scandinavië en zelfs Australië en Nieuw-Zeeland, er verder aan om de unbreakable spirit te verbreiden.

2016: DE INTRODUCTIE VAN DE OPTICS COLLECTIE

Nog een mijlpaal is de introductie van de optische lijn gloryfy brillen, zo wordt ook hier een compleet pakket gepresenteerd. Alle componenten, ook de glazen, zijn van het onbreekbaar polymeer NBFXtm.

Made in Austria
Kosteloze levering
14 dagen retourecht
Veilig betalen
GLORYFY BUSINESS Jobs B2B Login
Veilige betaling
Klantenservice

Optische bestellingen: +43 (0)5288 72800-30 optics@gloryfy.com Normale bestellingen: 0043 5288 72800-30 order@gloryfy.com

SERVICETIJDEN
Maandag - Donderdag: 08:00 - 12:00 en 13:00 - 17:00 Vrijdag: 8:00 - 12:00
Payment Methods Paypal Sofort Visa Mastercard
Shipping methods Post DHL DHL
Register for the newsletter now and receive a 10% discount
Thank you
for your
registration
You have successfully registered and are now receiving information about gloryfy. We will inform you about news and upcoming releases.
Geslacht
Male
Female
No information
By clicking on "Register" you agree to the gloryfy data protection guidelines.
I provide my contact details so that gloryfy - IQ brand, design, production GmbH can provide me with information about products and services from gloryfy that match my interests. I know that I can prohibit gloryfy from contacting me at any time. I hereby consent to receive personalized advertising by email from those responsible for data processing at gloryfy and IQ brand, design, production GmbH.

Inloggen

If you are already a customer of ours, please register here with your email address and your password.
Enter the email address by which you created your gloryfy account. This way we can send you a link to reset your gloryfy account.
Zend
Unfortunately, we do not know this data!